Podczas ostatnich zajęć kulinarnych dzieci przygotowywały pyszną pastę jajeczną na krakersach. Nasi uczniowie uwielbiają przygotowywać posiłki, czego dowodem są uśmiechy, które widzimy na zdjęciach 🙂
Na kolejnych warsztatach kulinarnych robimy sałatkę makaronową. Lista potrzebnych produktów poniżej.
Sałatka makaronowa 18.11.2022
- 2 garści ugotowanego makaronu
- ogórek zielony
- szynka w kawałku, ok. 10 dag
- ser żółty w kawałku, ok. 10 dag
- pół małej, czerwonej papryki
- dwie łyżki majonezu
- dwie łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- Dodatkowo: deska do krojenia, nóż, łyżka, fartuszek, większy pojemnik z zamknięciem
Zalecamy przynoszenie produktów w torbach termicznych, wówczas torby zostawiamy w salach lekcyjnych.